Снимање филма у гимназији “ Јосиф Панчић “

Крајем новембра, филмска екипа са Факултета драмских уметности из Београда посетила је нашу школу и успешно снимила кадрове филма који је рађен по сценарију нашег суграђанина.

Имали смо ту част и привилегију да угостимо и изађемо у сусрет реализацији пројекта  Борка Митровића, студента драматургије на поменутом факултету. Филм је део бриселске “Студ авп” организације која је расписала Темпус пројекат чији је план да сваки факултет сарађује са локалном телевизијом.

IMG_1336

Радња филма се одвија у малој средини где је ћерка једног угледног наставника уплетена у неморалан акт, који нарушава очеву репутацију. Свима је познато како те у малој средини окарктерише мишљење већине људи што је у овом филму приказано једним реалистчким поступком. Филм су реализовали режисерка Ана Требше, директор фотографије Стефан Ђорђевић, сниматељ звука Филип Веркић, а главке улоге тумаче Игор Бороjeвић и Исидора Лукић.

Наша школа је показала изузетно дивљење идеји ових студената, јер су тако млади успели да свој план спроведу у нешто, слободно можемо рећи, друштвено корисно.

 

Милка Илић
Јована Стефановић
Јована Тодоровић

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara