Јован Ђорђевић на РТС-у

О ученик наше Гимназије, Јовану Ђорђевићу, РТС је направио прилог у оквиру емисије Србија данас. Прилог је био поводом великог успеха Јовановог на републичким такмичењима  из математике и српског језика, на којима је освојио два прва места, што је реткост.

Преносимо текст који је објављен на сајту РТС-а и линк на којеме се може погледати читав прилог.

“ Јован је први разред Гимназије, први на Републичком такмичењу из математике, али први је и на Републичком такмичењу из српског језика. У разреду носи неприкосновено прво место у брзом решавању Рубикове коцке.

А све то са лакоћом и чини се без икаквог напора.

Један зид у кући премали је да прими све дипломе и похвале. А има их и са фудбала и са шаховских турнира. Пре две године научио је да свира гитару и сада већ има озбиљне планове за школски бенд.

Прва публика за гитару била му је сестра, јер школски дан завршавају у дворишту под липом. У школи, другари су пресрећни, јер у разреду имају некога тако драгоценог, па када је време за контролни, уз своје, уздају се и у Јованово знање и помоћ.

А професори његову снагу виде у томе што је на часу увек концентрисан на оно о чему се говори.

Јован је на почетку и чекају га тек велика дела, али је сигуран кандидат за једно место у историји знаменитих људи свог завичаја. Са другарима, који су само у овој школској години донели више од 20 диплома у неколико дисциплина, што доказује да су добар подмладак бајинобаштенске интелектуалне елите. “ ( извор РТС )

Прилог можете погледати на следећем линку.

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara