Успеси ученика Гимназије на такмичењима 2014/2015.

Ученици гимназије „Јосиф Панчић“ Бајина Башта и ове године (школска 2014-15.) су учествовали у такмичењима које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Интересовања наших ученика су разна и раширена на све области и науке које се изучавају у овој школи, како друштвене тако и природне науке, а велико интересовање је и за спортске и уметничке вештине. Немали број ученика постигао је одличне резултате на свим нивоима такмичења.

Посебно је задовољство школе и свих наставника што је репрезентују ученици на највишем нивоу такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На овогодишњем такмичењу из српског језика и језичке културе најзапаженији успех остварио је Јован Ђорђевић, ученик 1.разреда. На републичкој смотри љубитеља језика и језичке културе која је одршана у Тршићу, Јован је освојио прво место.

Готово исти успех, само у области познавања књижевности, на завршници Књижевне олимпијаде одржане у Сремским Карловцима, постигао је Ђорђе Севић, ученик 3.разреда, освојивши треће место.

Неизоставни су резултати ученика наше школе на такмичењима из математике. Јован Ђорђевић, ученик 1.разреда, је у области природних наука постигао највише домете освајањем првог места на републичком нивоу. Ученица 4.разреда Тамара Ђурић традиционално осваја из године у годину висока признања на такмичењима из математике-ове године освојила је друго место. Дејан Јовановић је својим залагањем на истом нивоу такмичења освојио похвалу која такође има своју тежину. Ови надарени ученици представљали су школу на математичком такмичењу ,,Архимедес,, где су екипно освојили друго место (појединачно: Јован Ђорђевић 1.место, Дејан Јовановић 3.место и Тамара Ђурић-похвала).

Страни језици су омиљени предмети наших ученика. Ученик Ђорђе Марковић је учествовао на републичком такмичењу у познавању енглеског језика, а ученице Дајана Мочевић. 1.разред, Тамара Ђурић и Јелена Милаковић, ученице 4.разреда, учествовале су на недавно одржаној НИС-овој олимпијади у познавању руског језика. Лука Јовичић, ученик 1.разреда, узео је учеће на такмичењу заљубљеника у класичне језике и показао завидно знање из латинског језика.

Спорстке дисциплине су простор где ученици радо показују своје вештине, а најбољи међу њима учествују и на републичким смотрама. Ове године Ђорђе Тодоровић, ученик1.разреда учествовао је на републичком такмичењу у стрељаштву, док се Бождар Тодоровић, ученик 4.разреда пласирао на републички ниво такмичења у атлетици.

Морамо поменути и успех ученице Тање Јањић, матуранткиње ове школе, која је по четврти пут у току свога гимназијског школовања освајала прво место у Данима ћирилице (Баваниште) у креативном стваралаштву чији је циљ очување традиције и културног идентитета српског народа. Ова смотра одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara