Такмичења ученика из физичког васпитања

У овој школској години ученици Гимназије учествовали су  на окружном такмичењу из одбојке (девојке и дечаци), кошарке, атлетике, стрељаштва и по први пут после много година, из каратеа. Девојке су у одбојци заузеле друго а дечаци треће место на окружном такмичењу.

По традицији дугој већ десетак година, мушка некипа у стрељаштву пласирала се на републичко такмичење. Ове године је на реду била десета јубиларна Олимпијада школске омладине наше републике и одржана је у Врању. Екипа стрелаца је заузела десето место, са нешто лошијим резултатом од очекиваног. Разлог томе је био пропуст организатора по питању електричне енергије. За време прве партије је нестајало струје двадесетак пута, што је значајно утицало на концентрацију такмичара. Екипу у стрељаштву сачињавали су : Никола Јаковљевић, Ђорђе Тодоровић и Лазар Маринковић.

Посластица по нашу школу био је задњи дан Олимпијаде, када је одржано такмичење у каратеу, у катама и у борбама.Наша два представника су учествовала у борбама у категорији првог и другог разреда ( по својим категоријама). Ђорђе Радовановић је после четири добијене борбе изгубио пету, која је уједно била борба за бронзану медаљу. Тако се морао задовољити одличним четвртим местом. Јунак дана је био Његић Јован, који је сигурно победио у свим борбама и освојио прво место и златну медаљу.

Ученике је на свим такмичењима пратила Миља Петровић,професор физичког васпитања.

такмичења 2016 IMG_20151117_175527 IMG_20151117_204810 IMG_20160512_125958 IMG_20160514_105151

 

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara