Јесење прстеновање птица на Тари

У уторак, 06.10.2015. године у организацији Националног парка Тара и Друштва за заштиту и проучавање птица Србије на Тари је одржана јесења акција прстеновања птица којој је присуствовало укупно 15 ђака и наставника из Бајине Баште, међу којима и четворо ученика наше гимназије – Анђа Радуловић, Катарина Миловановић, Јелена Јаковљевић, Матија Злопорубовић.

Акција је започела лаганом шетњом од Едукативног центра Шљивовица према локацији где су постављене мреже за птице певачице.

Од инструктора смо могли сазнати на који начин се и када врши прстеновање птица, по ком кључу се одређују врсте и шта се све бележи на терену, када се и у којим деловима наше земље организују обуке и излети за младе орнитологе, као и чути утиске о протеклом Европском викенду посматрања птица и зашто је азијски шаренокрили звиждак значајан за проучавање птица на Тари. Имали смо прилике да по први пут у рукама држимо краљића, црвендаћа и неколико врста сеница, као и да добијемо препоруке у вези са зимским храњењем птица.

Надамо се да ћете нам се придружити наредни пут.Сва обавештења о даљим активностима у вези са праћењем птица могу се наћи на сајту www.pticesrbije.rs

Ивана Поњавић, проф. биологије

Милица Андрић, проф. руског

Clipboard01

Clipboard011

Clipboard012

Clipboard013

Clipboard016

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara