Изложба “ Преци и потомци “

Поводом обележавања 100- годишњице балканских ратова 1912-1913. године,а у циљу чувања и јачања светлих традиција наше славне прошлости,  јачања љубави према Отаџбини и доприноса јачању моралне снаге народа, Републички одбор Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920, организовао је у холу Гимназије/Техничке школе у Бајиној Башти, Изложбу “ Преци и потомци “.

Изложба је настала као плод рада ликовне секције “ Михаило Миловановић “, на челу са својим предсеницом и уметницом, Љиљаном Стевановић – Љис. Изложба је посвећена епопеји српског народа у Првом светском рату. Слике су реалистичне, засноване на фотографијама знаменитих личности и другој историјској грађи. Техником XXI века, користећи све оне предности које дигитално доба пружа, настале су слике високе поетско-ликовне слободе и врхунске техничке прецизности.

Изложба ће у периоду од 19. априла до 3. јуна 2013. године обићи 10 градова у Србији, а ова изложба отворена је у холу наше школе у петак 26. априла у 12 часова. Посетиоци ће моћи изложбу да виде и наредних дана, пре него што је организатори преместе у Ужице. Посете су омогућене 27., 29. и 30. априла у периоду од 9 до 14 часова.

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara