„Коцка није игра“

Почетком октобра, у Гимназији „Јосиф Панчић“ одржали су предавање вршњачки едукатори омладине „Јазаса“ на тему „Коцка није игра“. Шест предавача, чланови Канцеларије за младе Бајина Башта–Стефан Ристић, Марија Кнежевић, Јелена Глишић, Сара Давидивић, Катарина Јанковић и Александра Јанковић, иначе ученици гимназије, обишли су 4 разреда друштвено-језичког и природно математичког смера. Обучени едукатори су покушали да ђацима приближе тему коцкања. Објаснили су појам, поделу, проблеме и последице коцкања као зависности, као и могућности излечења од истог. На креативан начин, и кроз примере, наизглед комплексна тема приближена је умовима гимназијалаца. Након предавања уследила су питања везана за обрађену тему и заинтересованост је била местимична, у зависности од одељења до одељења. Трећа година је показала највеће интересовање  с  обзиром да су итекако упознати са овим проблемом у својој околини. Учешће прве године је могло бити много боље, али то се може приписати њиховој незрелости.

Атмосфера током дискусије је била позитивна и едукатори су се трудили да обухвате што већи број ученика користећи прилагођене изразе које они могу да разумеју.

Закључак: Упркос неравномерном интересовању ученика, сматрамо да је пројекат успео и да смо успели да покренемо многа важна питања и проширимо њихову свест у погледу штетности овог проблема који је све ургентнији у нашој генерацији. Овај пројекат би требао да се понавља што чешће и да едукација на ову тему буде трајна ради што бољих резултата.

2015-09-22 12.45.11- mala

 

2015-09-23 12.41.35 - mala

 

2015-09-23 12.51.38- mala

2015-09-23 12.58.51

 

Comments are currently closed.

HidroElektrana Bajina Basta Dunav osiguranje NP Tara